Περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός έχει συσκέψεις με εκπροσώπους της Aυτοδιοίκησης, καθώς και των υγειονομικών και αστυνομικών Aρχών, με θέμα τον έλεγχο τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι η Θεσσαλονίκη, όπου στη 1 το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Σερρών, Δράμας και Πέλλας.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά».

«Από γιορτές η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα.

Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», προσέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Source link