9.200 πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ

«Μέσα στη νέα δομή που φτιάχτηκε στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη υπάρχουν 9.200 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί με τη θέλησή τους», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δε θα φύγει κανείς από τη Λέσβο χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακόμα, μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των φιλοξενούμενων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ήδη στη δομή φιλοξενίας βρίσκονται 350 αστυνομικοί και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι για την ασφάλεια και την αστυνόμευση που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους κατοίκους του νησιού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι τα σύνορα μας είναι πλέον σφραγισμένα και δε θα επιτραπεί να παρατηρηθούν φαινόμενα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

«Στον Έβρο δεν περνά κουνούπι με τη βοήθεια και του φράχτη. Στην πρώτη γραμμή είναι η αστυνομία με προσωπικό κι έμπειρους ανθρώπους, ενώ στη θάλασσα το λιμενικό κάνει εξαιρετική δουλειά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Source link