Μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των αμερικανικών εκλογικών τμημάτων για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, η ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε ολιγόλεπτη επίθεση από πειρατές του διαδικτύου.

Για όσα λεπτά ο ιστότοπος donaldjtrump.com βρισκόταν υπό… ομηρεία στην αρχική σελίδα εμφανιζόταν το εξής μήνυμα: «Αυτός ο ιστότοπος καταλήφθηκε. Φτάνουν στον κόσμο οι ψευδείς πληροφορίες που διαδίδει ο πρόεδρος καθημερινά».

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Τιμ Μέρτο, επιβεβαίωσε την πειρατεία προσθέτοντας ότι η ομάδα του Τραμπ συνεργάζεται με την αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι “καταδρομείς” χάκερς, οι οποίο απείλησαν με αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνοπειρατές υποστήριξαν ότι έχουν πλέον στην κατοχή τους εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Τραμπ, την οικογένειά του και την κυβέρνησή του και «μυστικές συνομιλίες» ανάμεσά τους και απαίτησαν να τους καταβληθεί ποσό σε κρυπτονομίσματα για να τις αποκαλύψουν.

Ο Μέρτο υπογράμμισε, πάντως, ΄ότι «κανένα ευαίσθητο δεδομένο” του Προέδρου δεν εκτέθηκε καθώς ο ιστότοπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ «δεν περιέχει αποθηκευμένα» τέτοια στοιχεία.    

Πρόσφατα, χάκερς καυχήθηκαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε μυστική αλληλογραφία του Τραμπ ή σχετική με υποθέσεις του Αμερικανού προέδρου, ειδικά μετά την πειρατεία στα συστήματα δικηγορικής εταιρείας. Δεν δόθηκε πάντως καμία συνέχεια.

 

Source link