Αρχική Κόσμος Brexit: Τέταρτη προσπάθεια της Μέι να εγκριθεί η συμφωνία από το βρετανικό...

Brexit: Τέταρτη προσπάθεια της Μέι να εγκριθεί η συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο

Δεν το βάζει κάτω η Τερέζα Μέι, καθώς θα ξαναφέρει τη συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 3 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές την έχουν ήδη απορρίψει τρεις φορές.
Η Συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας δίνει μεγάλη μάχη για να περάσει από τη βουλή η συμφωνία αποχώρησης για το Brexit που διαπραγματεύτηκε επί τουλάχιστον δύο χρόνια με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail» , η Μέι θα μεταφέρει αύριο στον ηγέτη των Εργατικών το μήνυμα ότι, εάν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο, τότε η ίδια θα παραιτηθεί τον Ιούλιο.
Χθες, το βράδυ, η Μέι κάλεσε σε συνάντηση τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Μέι και Κόρμπιν είχαν συνάντηση περίπου μίας ώρας, ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλησε να δώσει εκ νέου τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην όλη διαδικασία.
Ο ηγέτης των Εργατικών, υποστηρίζουν πηγές του Εργατικού Κόμματος, εκφράζει πλέον τις πολύ σοβαρές αμφιβολίες του όσον αφορά την ικανότητα της Μέι να κάνει οποιαδήποτε συμβιβαστική συμφωνία και συγκεκριμένα να τηρήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, τη στιγμή που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις εντός του κόμματός της να παραιτηθεί.
Η Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, επιμένει ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τα σημεία-κλειδιά της νομοθεσίας για το Brexit – το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης – την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου.
«Είναι απαραίτητο να το κάνουμε τότε, εάν η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πριν από τις θερινή κοινοβουλευτική διακοπή», δήλωσε χθες εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» • Tvkosmos

Μπερτομέου: «Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΜπερτομέου: «Η οριστική διακοπή της Ευρωλίγκας ήταν η καλύτερη λύση» Source link

«Ούτε λόγος για ανασχηματισμό και εκλογές»

Για τα σενάρια περί ανασχηματισμού και εκλογών τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα διευκρίνισε τον...

Ο Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και πήρε ο ΠΑΟΚ

Ο Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και πήρε ο ΠΑΟΚ • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΟ Γκαγκάτσης ψήφισε… παύλα στο γυναικείο πρωτάθλημα που διακόπηκε και...

Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Τράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΑρχικήΟικονομίαΤράπεζα Πειραιώς: Εκταμιεύτηκε το πρώτο δάνειο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Source link

Στην Θεσσαλονίκη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Για την Θεσσαλονίκη «πετάει» αύριο Τρίτη 26 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για σειρά συναντήσεων και...