Αρχική Πολιτική Αυγενάκης: Αγορά εξοπλισμού για το εργαστήριο του ΕΣΚΑΝ

Αυγενάκης: Αγορά εξοπλισμού για το εργαστήριο του ΕΣΚΑΝ

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντι-ντόπινγκ (WADA) έχει βάλει λουκέτο μέχρι τις 31 Μαρτίου στο εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΕΣΚΑΝ στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα τα δείγματα από τους ελέγχους να βρίσκονται στον αέρα.

Ωστόσο, όπως προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να μεταφερθεί το εργαστήριο στον Δημόκριτο, ενώ παράλληλα όπως τόνισε προχωρά η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα με την ελπίδα ότι μετά τις 31 Μαρτίου το εργαστήριο να αποκτήσει ξανά πιστοποίηση λειτουργίας από τη WADA.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντώντας τη Δευτέρα σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σχετικά: «Συστήσαμε Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη του έργου του, προχωρήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ».

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι έπεσαν οι υπογραφές για την μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε Εθνικό Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο συμμόρφωσής της Ελλάδας με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA).

Ο ΕΣΚΑΝ δηλαδή, θα γίνει ανεξάρτητος όχι ως όργανο αλλά ως οντότητα, θα έχει επί παραδείγματι δικό του προϋπολογισμό. Η συγκεκριμένη μετατροπή ήταν μία από τις πολλές παρατηρήσεις του διεθνούς οργάνου αντιντόπινγκ.

«Το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά. Είναι η χρονιά, για την οποία προετοιμάζονται εντατικά όλοι οι αθλητές προκειμένου να διακριθούν και να κατακτήσουν ένα πολυπόθητο μετάλλιο. Στο Τόκιο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους είμαι βέβαιος ότι οι εκπρόσωποί μας αθλητές θα δώσουν την ψυχή τους για να κερδίσουν μια θέση στην μεγάλη λίστα των Ολυμπιονικών μας και να μας γεμίσουν με απερίγραπτες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας.

Εμείς είμαστε αρωγοί στο όνειρό τους και τους στηρίζουμε έμπρακτα. Είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση προέταξε τους αθλητές και τις ανάγκες τους και τις έθεσε σε προτεραιότητα. Το πιστεύουμε και το πράττουμε», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας των συμβολαίων από το 45% στο 22% και στην αύξηση του ποσοστού έκπτωσης φόρου χορηγιών για κοινωφελείς σκοπούς και για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.

«Αυτές οι δύο διατάξεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και είναι ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακόμα, για τα έργα που θα γίνουν, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι: «Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και -μέχρι στιγμής-, σε περίοδο μόλις τεσσάρων μηνών, έχουμε εντάξει επιπλέον 50 έργα, προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Αποτελεί μεγάλο μας στόχο να απορροφήσουμε ακόμη περισσότερα ποσά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020 προς όφελος των αθλητικών υποδομών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε πάρει μία σειρά από πρωτοβουλίες για τις αθλητικές υποδομές και την αναβάθμισή τους».

Source link

Ροή Ειδήσεων

Δεν… κλάταραν παρά την πανδημία οι ελληνικές εξαγωγές • Tvkosmos

Αξιοσημείωτες αντοχές, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία, επιδεικνύουν οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες εξακολουθούν να ταλανίζονται από τις επιπτώσεις της...

Πλέγμα προστασίας σε αστέγους και απόρους • Tvkosmos

Δήμος Αθηναίων: Πλέγμα προστασίας σε αστέγους και απόρους • Tvkosmos Source link

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos

Ποιός είσαι, ρε, Ολυμπιακέ, που θέλεις 50-50 διαιτησία με τη Γουλβς; • Tvkosmos Source link

Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της από και προς τον Λίβανο • Tvkosmos

COSMOTE: Διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της από και προς τον Λίβανο • Tvkosmos Source link

Κανένα οφ σάιντ. Σαββιδοτεχνείο ξέρει καλύτερα με Κάκο, Τσαμούρη, Σκουλά κλπ. • Tvkosmos

Βαρούχας: Κανένα οφ σάιντ. Σαββιδοτεχνείο ξέρει καλύτερα με Κάκο, Τσαμούρη, Σκουλά κλπ. • Tvkosmos Source link