Αρχική Πολιτική Αβεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής

Αβεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής

Σε πόκερ για σκληρούς παίκτες εξελίσσεται η συζήτηση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027.

Στην σκιά των ισχυρών αναταράξεων που περνά η ευρωπαϊκή οικονομία λόγω της πανδημίας, τα κράτη μέλη αδυνατούν προς το παρόν τουλάχιστον να βρουν τον κοινό τόπο ώστε να δώσουν μια συνολική απάντηση απέναντι στην κρίση και στις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά.

Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις από χώρες, όπως είναι η Αυστρία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Ενδεικτικά ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung έθεσε όρους για τη συγκατάθεση του στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας ότι «αφού πάρουμε στα χέρια μας πάρα πολλά κρατικά χρήματα, θα πρέπει τουλάχιστον να κατευθυνθούν στους σωστούς τομείς».

Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά που αρκετά νωρίς σήκωσε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών στο εσωτερικό της χώρας, αξιοποιώντας το αρχικό σχέδιο για τα 32 δισ. ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις, ευελπιστεί ότι θα καμφθούν οι αντιδράσεις και θα επέλθει η συμφωνία που θα δώσει βαθιές ανάσες στην ελληνική οικονομία που πλήττεται στην παρούσα φάση από την ύφεση και η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει το 9% στο τέλος του χρόνου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων του πριν από ενάμιση περίπου μήνα λέγοντας ενώπιον του Υπουργικού του Συμβουλίου ότι «δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους 4 ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου».

Η ελληνική Κυβέρνηση κινείται στο παρασκήνιο με συζητήσεις και προσπάθειες σύναψης συμμαχιών ενόψει της κρίσιμης Συνόδου από τις αποφάσεις της οποίας θα κριθούν πολλά για την πορεία ανάκαμψης της χώρας και ασφαλούς μετάβασης στην επόμενη μέρα της πανδημίας.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Μείνετε δυνατοί • Tvkosmos

Smoke rises after an explosion was heard in Beirut, Lebanon August 4, 2020. REUTERS/Issam Abdallah Οι εκρήξεις στον Λίβανο συγκλόνισαν την ανθρωπότητα. Περισσότεροι από 100...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έχασε τη μάχη ένας 92χρονος

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έχασε τη μάχη ένας 92χρονος - Στους 211 οι θάνατοι • Tvkosmos Source link

Δύο Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό

Δύο Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό - Πέθανε Λιβανέζα σύζυγος Έλληνα Source link

Μπρα-ντε-φερ Μαρινάκη-“Τίγρη” για τον Αλμοέζ Αλί • Tvkosmos

Ως φαίνεται, αναμένεται να δοθεί “μάχη” μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για τον διεθνή επιθετικό του Κατάρ Αλμοέζ Αλί της Ντουχάιλ. Πρώτα ο Ολυμπιακός...