Αρχική Πολιτική Ασφάλεια: Η άρση των στρεβλώσεων

Ασφάλεια: Η άρση των στρεβλώσεων

Η διαμορφωμένη πεποίθηση ότι το κράτος αδυνατεί να παρέχει ασφάλεια,  δηλητηριάζει χρόνια τώρα την κοινωνική, οικονομική αλλά και την προσωπική ζωή των Ελλήνων στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρήθηκε μια πρωτοφανής ανοχή της πολιτικής εξουσίας στο έγκλημα και τις ποικίλες εκδοχές του.

Του Πέτρου Μποτσαράκου  

Η υποχρέωση του κράτους για εγγυημένη ασφάλεια σε όλους περιορίστηκε και ο ρόλος του επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των συνεπειών της εγκληματικότητας. Το αποκορύφωμα της στρέβλωσης ήταν η ευνοϊκή μεταχείριση εγκληματικών στοιχείων.

-Ανοχή στις  γιάφκες  μέσα σε Πανεπιστήμια.

-Άβατο στα Εξάρχεια και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

-Άδειες σε αμετανόητους τρομοκράτες.

-Χαριστικές αποφυλακίσεις βαρυποινιτών.

Στον δημόσιο διάλογο εδραιώθηκαν απόψεις και λογικές  που εμφανίζουν εγκληματικές πράξεις ως φυσικό γεγονός και  τους εγκληματίες σαν αδικημένους και παραπλανημένους που χρειάζονται την ίδια υποστήριξη, αν όχι μεγαλύτερη, από τα θύματα τους.

Οι προσπάθειες της ΕΛΑΣ και του προσωπικού της, ήταν πάντα απέναντι σε αυτές τις στρεβλώσεις και ήταν πάντοτε υπεράνθρωπες. Τα τελευταία χρόνια όμως οι αστυνομικοί  δεν επιβραβεύονταν.

Δεν κινητροδοτούνταν.

Δεν είχαν μέσα και επάρκεια δυνάμεων.

Έβλεπαν όσους είχαν συλλάβει να αφήνονται ελεύθεροι.

Έπαιρναν εντολές  που δεν τους άρεσαν αλλά όφειλαν να υπακούσουν.

Πάντα όμως έκαναν ότι μπορούσαν.

Σήμερα επιχειρείται η άρση των στρεβλώσεων.

Σταματά η ανοχή στο μπάχαλο, σταματούν τα χάδια στους τρομοκράτες και τους φιλικά προσκείμενους, ανοίγουν τα Πανεπιστήμια, αδειάζουν οι καταλήψεις, καταργούνται οι άδειες και οι αποφυλακίσεις δολοφόνων.

Η ΕΛΑΣ ενισχύεται με προσωπικό και μέσα.

Αδικήματα που έπεφταν στα μαλακά τώρα επισείουν αναλογικές ποινές.

Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ  δείχνουν ότι έχουν πολιτική βούληση και σχέδιο να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Οι πολίτες αρχίζουν να έχουν πλέον  νέες προσδοκίες και σίγουρα έχουν αυξημένες απαιτήσεις.

Στον αντίποδα, οι τελευταίες εμφανίσεις στελεχών της αντιπολίτευσης κόντρα στις αστυνομικές επιχειρήσεις στην ΑΣΟΕΕ  είναι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου.

Η ασφάλεια είναι βασικό αγαθό σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Κι όσοι παριστάνουν ότι δήθεν είναι  οι αυθεντικοί υπερασπιστές των αδυνάμων θα πρέπει κάποτε να  καταλάβουν.

Η εγγύηση της ασφάλειας από το κράτος  είναι  περισσότερο αναγκαία για τους αδύναμους.

Γιατί οι ισχυροί και οι πλούσιοι μπορούν να πληρώνουν και για ιδιωτική ασφάλεια.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Προπόνηση», ενόψει Ερυθρού Αστέρα, για Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (video) • Tvkosmos

«Προπόνηση», ενόψει Ερυθρού Αστέρα, για Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (video) • Tvkosmos Αρχικήtop7«Προπόνηση», ενόψει Ερυθρού Αστέρα, για Ολυμπιακό στο Αγρίνιο (video) Source link

Με Καρέρα στην εξέδρα «αναστήθηκε» η ΑΕΚ (video) • Tvkosmos

Ο Πανιώνιος αποδείχτηκε ο άτυχος, πάνω στον οποίο απόψε (7/12) ξέσπασε η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι», για τη 13η αγωνιστική της Super League 1, επιβλήθηκαν...

Άγνοια ή ειρωνική διάθεση… • Tvkosmos

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ Από A. A. 20:43 - 07/12/2019 Τελευταία Ενημέρωση 20:56 - 07/12/2019 Εκτέθηκε ο Άγγελος Μπράτης από το GNTM μόλις αναφέρθηκε το όνομα του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου...

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ με αμαξίδιο στο Σύνταγμα (video) • Tvkosmos

3ο Ηοpe Streetball: Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ με αμαξίδιο στο Σύνταγμα (video) • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικά3ο Ηοpe Streetball: Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ με αμαξίδιο...

Ο Μπίσεσβαρ «καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ • Tvkosmos

Παράσταση για ένα ρόλο παίχτηκε απόψε (7/12) στην Τούμπα, στον αγώνα που «άνοιξε την αυλαία» της 13ης αγωνιστικής στη Super League 1. Η Ξάνθη,...