Αρχική Οικονομία Αρωγός αστέγων για ένα καινούργιο (#Ηο)mellon • Tvkosmos

Αρωγός αστέγων για ένα καινούργιο (#Ηο)mellon • Tvkosmos

Leader όχι μόνο στο επιχειρείν αλλά και στην κοινωνική ευθύνη αναδεικνύεται η MYTILINEOS, γεγονός που πιστοποιείται και από την τελευταία πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του ελληνικού βιομηχανικού ομίλου σχετικά με την επανένταξη αστέγων στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για μηδενική φτώχεια, αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη, καθώς και λιγότερες ανισότητες, η εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίου σχεδίασε τον Κοινωνικό Επιταχυντή Δεξιοτήτων #HoMellon.

Η εν λόγω δράση θα «τρέξει» συνεργατικά με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl το κομμάτι τής διά βίου μάθησης, με σκοπό την άμεση και ουσιαστική στήριξη αστέγων, νεο-αστέγων και ανθρώπων που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης ή σε χώρους ακατάλληλους για κατοικία. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βοηθήσει τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αποκτήσουν τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες και εργαλεία, ώστε εν ευθέτω χρόνο να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και εν συνεχεία να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας και να αναπτύξουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Μέσω μιας ανοιχτής συμμετοχικής διαδικασίας φορέων και εξειδικευμένων κοινωνικών λειτουργών και εργασιακών συμβούλων, έχει συγκροτηθεί ήδη η πρώτη ομάδα των 30 ωφελούμενων που θα συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του δήμου Βριλησσίων, το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ηρακλείου Αττικής, τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και το Emphasis Foundation.

Την περασμένη Παρασκευή (26/6) συνδέθηκαν ηλεκτρονικά ωφελούμενοι, εισηγητές και φορείς υλοποίησης από 3 διαφορετικές δομές στην περιφέρεια Αττικής, για την εναρκτήρια συνάντηση του καινοτόμου προγράμματος #HoMellon. Τα μαθήματα θα είναι εντατικά, απολύτως εξατομικευμένα στο προφίλ, τις ανάγκες και επαγγελματικές προσδοκίες κάθε ωφελούμενου/ης ατομικά.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει 50 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής σε soft, hard και digital skills, αξιοποιώντας το δυναμικό εξατομικευμένο Οδικό Χάρτη κάθε ατόμου και ειδικότερα τα δυνατά του σημεία. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων προσφέρει την ανάπτυξη βιογραφικών σημειωμάτων για όλους με τις αντίστοιχες διαβιβαστικές επιστολές, προσομοίωση συνεντεύξεων με έμπειρα HR στελέχη της αγοράς και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Παρέμβαση Κεδίκογλου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC)

Παρέμβαση Κεδίκογλου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) • Tvkosmos Source link

Ένας στους τέσσερις Θεσσαλονικείς άλλαξε τρόπο μετακίνησης λόγω κορωνοϊού

Ένας στους τέσσερις Θεσσαλονικείς άλλαξε τρόπο μετακίνησης λόγω κορωνοϊού • Tvkosmos Source link

«Την πάτησε ο Πίρλο» • Tvkosmos

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για την απόφαση του Αντρέα Πίρλο ν’  αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Ο Πίρλο ξεκινάει την καριέρα του ως...

Τραγωδία με 4 νεκρούς • Tvkosmos

Τραγική η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής ένας άνδρας και μία γυναίκα υπερήλικες 85 και 86 ετών αντίστοιχα), ένα...

Ο Κάρλος Τέβεζ συνεχίζει στην Μπόκα Τζούνιορς • Tvkosmos

Mετά την καταλυτική παρέμβαση  του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο Κάρλος Τέβεζ θα είναι παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Η δυσκολία των...