“Αν κάτι προέκυψε (πέραν των πέντε αλλαγών) από το κυβερνητικό λίφτινγκ και σχετίζεται με το στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη είναι η σχέση (απόλυτης) εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού με τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τα δύο πρόσωπα ίσως και να ήταν τα μόνα που εγκαίρως γνώριζαν τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού” γράφει στο Secret ο δημοσιογράφος και εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.

Μάλιστα οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξε και άτυπη σύσκεψη του Κυριάκου με τους Γεραπετρίτη και Δημητριάδη, κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία των αλλαγών. “Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει…” ήταν το συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει εδώ και αρκετό καιρό ο Μητσοτάκης.

Οι δύο συνεργάτες του, που είναι αλήθεια ότι τραβάνε εν πολλοίς το κυβερνητικό κάρο, έδειξαν να συμφωνούν με την πρωθυπουργική απόφαση. “Όντως δεν υπάρχει λόγος για ευρύτατες αλλαγές…” φαίνεται να είπε ένας εξ αυτών. Και επειδή ο ανασχηματισμός ανήκει (πλέον) στο πολιτικό παρελθόν, κρατήστε ένα δεδομένο που αφορά και το παρόν και το μέλλον. Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης ολοένα και ενισχύει την “καγκελαρία” του Μαξίμου, είναι γιατί θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Πηγή:  Εφημερίδα Παραπολιτικά

Source link