Αρχική Ελλάδα Από το «Δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα, Παναγιά»

Από το «Δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα, Παναγιά»

Από το «Δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα, Παναγιά» πηγαινοέρχονται στο Μαξίμου με το θέμα της πανδημίας. Κι αυτό διότι μπορεί να ήταν αναμενόμενο ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα αυξάνονταν κατά τι και τα κρούσματα, ωστόσο δεν περίμεναν ότι μετά την προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και με την επιβολή της δίμηνης καραντίνας θα χτύπαγαν εκ νέου τα υγειονομικά καμπανάκια εξαιτίας της χαλαρότητας που επιδεικνύεται στο εσωτερικό της χώρας.

Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να εκφράσει τις ανησυχίες της η κυβέρνηση. Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε στο briefing της Πέμπτης ότι «ο κορωνοϊός δεν έφυγε», αντιθέτως «είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», ο δε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε με αφορμή την… πανηγυρτζίδικη χαλαρότητα ότι «πρέπει η Αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό –και δεν αποκρύπτεται από την κυβέρνηση– ο πονοκέφαλος είναι διττός. Προκαλείται αφενός από τον φόβο αναζωπύρωσης ενός ιικού κύματος που θα τεστάρει εκ νέου τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφετέρου από το πολλαπλάσιο οικονομικό κόστος που θα επέλθει αλυσιδωτά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσο κι αν έχει ξεκαθαριστεί ότι γενικό lockdown δεν θα ξαναδούμε, δυνητικές κατά τόπους καραντίνες σε τουριστικές περιοχές θα σήμαινε ουσιαστικά τον οριστικό επιχειρηματικό θάνατο για όσους επαγγελματίες του κλάδου ξανάνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, ευελπιστώντας στον… Άγιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο για να σώσουν ό,τι σώζεται από τον καταβαραθρωμένο τζίρο τους.

Γι’ αυτό και από τα κυβερνητικά χείλη υπογραμμίζεται  μετ’ επιτάσεως ότι από σήμερα Πέμπτη (9/7) τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων, από όλες τις κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, με σκοπό τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων δεν τηρούν τα πρωτόκολλα και τις υγειονομικές οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Με ή χωρίς πρόστιμα, πάντως, στη δημόσια συζήτηση αρχίζουν να αναφύονται και οι σχετικές γκρίνιες εκείνων που αντιλαμβάνονται ως αδικαιολόγητες αποφάσεις, όπως λ.χ. την κατάργηση του ορίου των 6 ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης και την άρση της υποχρέωσης των  καταναλωτών να φορούν μάσκα μέσα στα εμπορικά κέντρα.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: όλα αυτά συμβαίνουν σε μία μέρα όπου τα νέα κρούσματα κορωνοϊού άγγιξαν το ψυχολογικό όριο του 50 και η διασπορά τους –εξαιρουμένων των εισαγόμενων–  δείχνει αυξημένη σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Χωρίς Εφέσεων μέχρι τον Οκτώβρη…και βλέπουμε! Θα τους «ξηλώσει» ο Αυγενάκης; • Tvkosmos

Απίστευτο: Χωρίς Εφέσεων μέχρι τον Οκτώβρη…και βλέπουμε! Θα τους «ξηλώσει» ο Αυγενάκης; • Tvkosmos Source link

Σύμβαση γραμμής χρηματοδότησης €160 εκατ. από την EBRD • Tvkosmos

Αξιοσημείωτο χαρακτηρίζει τον στρατηγικό επαναπροσανατολισμό της δημόσιας επιχείρησης η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Αντρέα Μοράρου Από Ν. ΤΣ. 20:13 - 03/08/2020 Τελευταία...

ΟΚ της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση κλειστών δομών μεταναστών σε Σάμο, Λέρο, Κω

ΟΚ της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση κλειστών δομών μεταναστών σε Σάμο, Λέρο, Κω • Tvkosmos Source link

Απρόοπτο τέλος με Λυκογιάννη στη Ρόδο • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 18:36 - 03/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 17:50 - 03/08/2020 Με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο Κολοσσός ανακοίνωσε ότι χώρισαν οι δρόμοι του με τον προπονητή Άρη...