Αρχική Πολιτική Από τη «σεισάχθεια» στους μαζικούς πλειστηριασμούς… (βίντεο)

Από τη «σεισάχθεια» στους μαζικούς πλειστηριασμούς… (βίντεο)

Εκατομμύρια φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις φορολογικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

Την ίδια ώρα νέο ρεκόρ καταγράφεται στον αριθμό όσων κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Τα χρέη στην εφορία δείχνουν ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων και όσο η φορολογία παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο περισσότερο τα χρέη θα αυξάνονται, αφού ένας αριθμός πολιτών θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η κυβέρνηση στραγγάλισε τη μεσαία τάξη και έστησε μια βιομηχανία… επιδομάτων και επιφέροντας περισσότερους φόρους.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν «σεισάχθεια» και ζητούσε από τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα τον καταργούσε, έκανε χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Κατασχέσεις ακόμη και σε λογαριασμούς πολιτών που χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, είτε στο δημόσιο είτε σε τρίτους.

Αποκαλυπτικά ήταν τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 2,901 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,734 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

Οι συνολικές οφειλές προς το δημόσιο, παλιές και νέες, έχουν εκτοξευθεί στο δυσθεώρητο ποσό των 104,318 δισ. ευρώ και από αυτά μόλις 18,437 δισ. ευρώ να έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού όλα αυτά τα χρόνια «ξεζούμισε» για τα καλά τους φορολογούμενους με τους φόρους τώρα λόγω των πρόωρων εκλογών «παγώνει» τους πλειστηριασμούς φοβούμενος τη λαϊκή αντίδραση και μεταφέρει το φλέγον αυτό ζήτημα στην επόμενη κυβέρνηση.

Οι πλειστηριασμοί, τα χρέη που «λιμνάζουν» στις εφορίας καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια είναι οι βόμβες που πρόκειται να «σκάσουν» στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

Την τελευταία τετραετία τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν από τα 35% στο 45% του συνόλου των δανείων, ενώ την ίδια περίοδο το συνολικό ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος έφτασε στα τέλη του 2018 τα 226 δισ. ευρώ, με 4,4 εκατομμύρια φορολογούμενους να χρωστούν στην εφορία και με 1,1 εκατομμύριο συμπολίτες μας να έχουν υποστεί κατάσχεση, ενώ έχουν αυξηθεί και πλειστηριασμοί.

Να σημειωθεί ότι το 2017 έγιναν 7.000 πλειστηριασμοί, το 2018 περίπου 15.000, όταν το 2009 οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν ανήλθαν σε 58.849, το 2010 έγιναν 48.000, το έγιναν 44.000 και το 2014, 16.000.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Επιστρέφει ο Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Λαμία • Tvkosmos

Έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού το Σάββατο κόντρα στη Λαμία (το Σάββατο, 19:30) είναι ο Γκίας Ζαχίντ. Ο μέσος των “πρασίνων” προπονήθηκε...

Σοκ στον ΟΦΗ με Ναμπί, μένει ενάμισι μήνα εκτός • Tvkosmos

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι στον ΟΦΗ, με τον Αντίλ Ναμπί να έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και να επιστρέφει στην… καλύτερη στο τέλος του...

Το μήνυμα της Γεννηματά για τη νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Φινλανδίας από την...

«Θα κερδίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα» • Tvkosmos

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη και θα συνεχίσει στην Ευρώπη, διατράνωσε ο Γιώργος Μασούρας Σχετικές...

Η συγκινητική στιγμή με τον Δημητριάδη και τον γιο του

Mε κάθε λεπτομέρεια του 13ου Συνεδρίου της Νέας...