Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλαρης

Παρακολούθησα όλη την τηλεμαχία των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ.

– Ήταν μία πολιτισμένη συζήτηση χωρίς προσωπικές αναφορές και παραβιάσεις των κανονισμών της διαδικασίας.
– Μια τηλεμαχία που δεν διέφερε και πολύ από τις τηλεμαχίες που γνωρίζαμε, όσον αφορά την διαδικασία.
– Ο Παπανδρέου ήταν αδικαιολογήτως απών και δεν έχω να πώ πολλά για αυτόν. Έχει μεγάλο πολιτικό παρελθόν και αυτό θα κριθεί την Κυριακή.

Εγώ μη ανήκοντας σε αυτόν το χώρο δεν μπορώ να πω ποιος είναι περισσότερο κερδισμένος γιατί δεν έχω το σκεπτικό όσων κατα καιρούς έχουν ψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. ή το ΠΑΣΟΚ.

Θα πω μόνο τι κατάλαβα πολιτικά από όλη την συζήτηση, για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά ξεκινώντας από τα αουτσάϊντερ.
– Ο Χρηστίδης παρά το νεαρό της ηλικίας του στάθηκε πολύ καλά και σίγουρα θα έχει λαμπρό μέλλον στο κόμμα εάν δεν τον φάνε οι μηχανισμοί.
– Ο Καστανίδης άριστος χειριστής της γλώσσας ήταν ο Καστανίδης που ήξερα.
– Ο Γερουλάνος για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε πολύ θεωρητικός.

Έρχομαι τώρα στους δύο που έχουν τις ίδιες πιθανότητες να εκλεγούν Πρόεδροι.
– Ο Ανδρουλάκης έκανε ένα μεγάλο λάθος και φαίνεται ότι με την διαρκή του ενασχόληση στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει ξεχάσει τους κανονισμούς του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Επειδή ο ίδιος δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Βουλή γιατί δεν είναι βουλευτής, είπε ότι θα ορίσει πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδος κάποιον που θα είναι,όπως είπε, η φωνή του μέσα στο κοινοβούλιο και θα συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει καθ’ όσον ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδος εκλέγεται από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα όταν ο αρχηγός του κόμματος δεν είναι βουλευτής.
Δεν διορίζεται από κανέναν.
Μπορεί να προτείνει κάποιον αλλά η εκλογή του θα γίνει από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική ομάδα.
Αυτό σημαίνει δυαρχία με όλα τα επακόλουθά της.
– Ο Λοβέρδος φάνηκε περισσότερο από ξεκάθαρα ότι στοχεύει περισσότερο στην αποδυνάμωση της Ν.Δ. παρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μίλησε για προοδευτικότητες και σοσιαλιαλδημοκρατίες αλλά χρησιμοποίησε την πιό δεξιά αντζέντα της Ν.Δ. τον περισσότερο χρόνο.
Ξεκίνησε με το Μακεδονικό, πήγε μετά στην εγκληματικότητα και την αυστηροποίηση των νόμων και έκλεισε με το Μεταναστευτικό.
Με αυτές τις θέσεις που έχει, εγώ θα προτιμούσα τον Λοβέρδο στην Ν.Δ. παρά αντίπαλο.
Δεν γνωρίζω τι επιθυμούν για το μέλλον όσοι πολίτες ψηφίσουν την Κυριακή και εάν για αυτούς σήμερα ο κυριότερος αντίπαλος είναι η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ ως Νεοδημοκράτης έχοντας υπ’όψη τους εκλογικούς νόμους με τους οποίους θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές και βλέποντας τις συγκυρίες και τις μελλοντικές προκλήσεις της Χώρας, επιθυμώ την εξαφάνιση του λαϊκισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με αποδυνάμωση της Ν.Δ.
Ίσα-ίσα μια αποδυνάμωση της Ν.Δ. θα αναπτερώσει τις ελπίδες των απανταχού Τσιπροπολάκηδων και μετά ποιός τους πιάνει!

Θα δούμε την Κυριακή τους πρώτους συσχετισμούς και θα βγάλουμε πιό καλά συμπεράσματα για το τί επιθυμεί τελικά ο χώρος της Κεντροαριστεράς.
Υ.Γ. Δεκτή η κάθε άποψη αλλά δεν θα μπώ σε αντιπαράθεση με κανέναν για να υποστηρίξω την θέση μου.
Με ενδιαφέρει περισσότερο η πορεία και το μέλλον της δικής μου Παράταξης που εάν δεν πυροβολήσει τα πόδια της, δεν κινδυνεύει από πουθενά και από κανέναν αρχηγό οποιουδήποτε κόμματος.