Η 50χρονη αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ

Μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών, στις Σέρρες, κατάφερε να αποσπάσει από διάφορα άτομα το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ προσποιούμενη άλλοτε τη δικηγόρο και άλλες φορές την υπάλληλο του ΣΔΟΕ.

Στη σύλληψη της φερόμενης ως δράστιδα προχώρησε η αστυνομία χθες το μεσημέρι ενώ νωρίτερα, είχε αποσπάσει από άλλη γυναίκα το ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε μπει το τελευταίο διάστημα η 50χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε  ότι διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και μία απόπειρα απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Με την ψευδή ιδιότητα, που δήλωνε στα θύματά της, αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε  μεγάλα χρηματικά ποσά. Η συλληφθείσα δρούσε κάποιες φορές με τη βοήθεια 68χρονου συνεργού, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η 50χρονη αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ επιχείρησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου να ερευνηθεί  τυχόν εμπλοκή της γυναίκας και του συνεργού της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η συλληφθείσα  θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link