Απαγόρευση κυκλοφορίας για έναν μήνα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωϊ στο Παρίσι και ακόμη επτά πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εμφανίζει δραματική επιδείνωση.

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, που θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν περαιτέρω περιορισμούς. Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων, καθώς η Γαλλία όχι μόνο ξεπέρασε τους 33.000 νεκρούς, αλλά χθες έφθασε τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα στην Ευρώπη(22.591).

Για ένα μήνα σε πρώτη φάση θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου – Σε ισχύ από τις 9:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί στην περιοχή του Παρισιού και στις πόλεις Λιλ, Ρουέν, Σεντ-Ετιέν , Τουλούζη, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μοντπελιέ.

 

 

 

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here