Αρχική Πολιτική Αντίστροφη μέτρηση για Ειδικό Δικαστήριο

Αντίστροφη μέτρηση για Ειδικό Δικαστήριο

Τα τελικά συμπεράσματα της πολύμηνης έρευνας για το στήσιμο της σκευωρίας Novartis  αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η πορισματική έκθεση του Κινήματος Αλλαγής θα ζητούν την παραπομπή του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για οκτώ βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό. Παράλληλα, ειδικό κεφάλαιο θα αφιερώσουν για τις πράξεις και παραλήψεις εξι μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση ή που εντοπίστηκαν να λειτουργούν ως εκτελεστικοί βραχίονες του περίφημου Ρασπούτιν.

Τα κείμενα συμπερασμάτων των κομμάτων θα συζητηθούν σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής (11:30) προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανότητα κοινής κατάθεση πορίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν ως προς τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον πρώην υπουργό, διαφωνούν ωστόσο στον βαθμό εμπλοκής των μη πολιτικών προσώπων με τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη να συμπεριλαμβάνουν στο αδίκημα της συμμορίας και τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Απο την άλλη πλευρά το πόρισμα των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο του κ. Παπαγγελόπουλου ενώ θα υποστηρίζει πως εγείρονται και λόγοι ακυρότητας των ερευνών που προηγήθηκαν.

Το ΚΚΕ στο κείμενό του θα επισημαίνει ότι οι διαξιφισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “συσκότισαν” τις έρευνες για τις υπαρκτές και διαχρονικές παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Πάντως, το τελικό πόρισμα που θα υποστηρίζεται απο την πλειοψηφία θα κατατεθεί εως το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να ορίσει την ημέρα συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Απρόοπτο τέλος με Λυκογιάννη στη Ρόδο • Tvkosmos

Από Μ. Δ. 18:36 - 03/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 17:50 - 03/08/2020 Με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο Κολοσσός ανακοίνωσε ότι χώρισαν οι δρόμοι του με τον προπονητή Άρη...

“Ισχυρή η Ελλάδα – Κινείται με ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση”

"Ισχυρή η Ελλάδα - Κινείται με ψυχραιμία και εθνική αυτοπεποίθηση" Source link

Γεωργιανός κρατούμενος το ΄σκασε από την Ευελπίδων • Tvkosmos

Εκμεταλλεύθηκε τον συνωστισμό στα δικαστήρια και έγινε καπνός Από Ν. ΤΣ. 18:31 - 03/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 17:56 - 03/08/2020 Έναν άνδρα Γεωργιανής καταγωγής αναζητούν οι αρχές ο...

Ιταλικό “όχι” στις παράνομες εισόδους μεταναστών • Tvkosmos

Από Ν. ΤΣ. 18:03 - 03/08/2020 Τελευταία Ενημέρωση 17:04 - 03/08/2020 Στο μεταναστευτικό και στην κρίση του κορονοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνδέοντας εν πολλοίς τα δύο ζητήματα. ...