Αρχική Οικονομία Ανοδικά έκλεισαν οι αγορές χωρίς να τις επηρεάσει η Fed

Ανοδικά έκλεισαν οι αγορές χωρίς να τις επηρεάσει η Fed

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, χωρίς να δείξουν κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια , στο εύρος του 2,25 με 2,5%, κάτι που αναμενόταν , τόσο από την αγορά όσο και από τους επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 26.504,00 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,42%, στις 7.987,32 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2.926,46 μονάδες, με άνοδο 0,30%.

Πάντως, οι τραπεζίτες της Fed άφησαν ανα εννοηθεί ότι θα μειώσουν τα επιτόκια κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, σε περίπτωση που επιβραδυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης. Αλλωστε, και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα καλέσει τον πρόεδρο της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισεμε άνοδο 0,82%, στα 54,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός παρουσίασε άνοδο 0,69%, στα 1.360,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, παραμένοντας κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1228 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημερίωσε νέα πτώση κατά τρείς , περίπιου μονάδες βάσης, στο 2,03%.

Πηγή: Newmoney.gr

Source link

Ροή Ειδήσεων

Σοκαριστικό βίντεο με αεροπλάνο που καρφώνεται σε αυτοκινητόδρομο

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με αεροπλάνο που καρφώνεται σε αυτοκινητόδρομο ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο με αεροπλάνο που καρφώνεται σε αυτοκινητόδρομο Source link

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης είναι πλέον ο νέος τεχνικός Καλαμάτας

Διαβάστε στην Άποψη: Παρουσιάζεται αύριο από την Μεσσηνιακή ομάδα Η ανάρτηση - Ο Σάκης Θεοδοσιάδης είναι πλέον ο νέος τεχνικός Καλαμάτας - δημοσιεύτηκε στο iapopsi.gr Source link...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Το μεσημέρι της Τετάρτης τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης. Σχετικές Ειδήσεις Υπενθυμίζεται ότι φέτος θα εφαρμοστεί ένα...

Οι «53» δεν θέλουν να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κείμενο-απόφαση της πανελλαδικής τους συνδιάσκεψης οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, θέτουν κόκκινες γραμμές να μην αλλάξει όνομα ο...