Αρχική Πολιτική Άνω-κάτω το υπουργείο Εξωτερικών με τις πληροφορίες για τακτοποιήσεις ημετέρων

Άνω-κάτω το υπουργείο Εξωτερικών με τις πληροφορίες για τακτοποιήσεις ημετέρων

Στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι έχει επεκταθεί το φαινόμενο των τακτοποιήσεων ημετέρων στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών και μάλιστα, στον ευαίσθητο τομέα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, θέτοντας υπό επιτήρηση την επόμενη ηγεσία του υπουργείου.

Έντονη είναι η κινητικότητα στους διαδρόμους του υπουργείου, καθώς οι φήμες θέλουν την πολιτική ηγεσία να προσπαθεί με υπουργικές αποφάσεις να διευθετήσει «εκκρεμότητες», ικανοποιώντας τις επιδιώξεις «δικών της» ανθρώπων και μάλιστα υπηρεσιακών στελεχών τα οποία λειτουργούσαν σαν το μακρύ χέρι της πολιτικής ηγεσίας από το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει την ύστατη στιγμή αλλαγές στον οργανισμό του υπουργείου και του διπλωματικού σώματος. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι πληροφορίες του protothema.gr που αναφέρουν ότι πέραν των άλλων διευθετήσεων, οι «τακτοποιήσεις» της κυβέρνησης αφορούν τουλάχιστον δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων υπηρετεί σε κομβική για τα ελληνικά συμφέροντα πρεσβεία του εξωτερικού, επιδιώκουν όχι μόνον να παραμείνουν στη θέση τους, αλλά και να προσπεράσουν τον «σκόπελο» του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στις συγκεκριμένες τακτοποιήσεις, ουσιαστικά «ναρκοθετεί» την επόμενη κυβέρνηση, θέτοντας υπό περιορισμό τις όποιες κινήσεις της σε κρίσιμους τομείς της εξωτερικής πολιτικής.

Την ύπαρξη ζυμώσεων στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών μαρτυρά και η προ ολίγου δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, που σε δήλωσή του κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «την τελευταία στιγμή, και λίγο πριν αποχωρήσει, φέρνει ρυθμίσεις-τακτοποιήσεις, που αφορούν ακόμη και την εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας». Ο βουλευτής της ΝΔ διεμήνυσε μάλιστα ότι οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις «θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

Επιβεβαιώνει ο Κατρούγκαλος τα περί επέκτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κ. Κουμουτσάκο επί της ουσίας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του protothema.gr, ιδιαίτερα τις πληροφορίες περί επέκτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. « Ο κ. Κατρούγκαλος, υπέγραψε όλες τις αιτήσεις που έφθασαν στο γραφείο του με ανάλογο αίτημα», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, που προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλεπόταν στον νέο κανονισμό του υπουργείου, που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί στη Βουλή.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών έχει επιδείξει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του, σεβόμενη τόσο τα ευαίσθητα θέματα που διαχειρίζεται το υπουργείο, όσο και τις ιδιαιτερότητες της παρούσας περιόδου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου περί ρυθμίσεων-τακτοποιήσεων στην εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας, καθώς και για «απαράδεκτες» μεθοδεύσεις που «θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

«Αυτό μάλιστα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών «σε βαθμό που να αγγίζει τα όρια επιβάρυνσης της εύρυθμης λειτουργίας του υπουργείου λόγω π.χ. της μη έγκαιρης πραγματοποίησης μεταθέσεων».

«Συνεπώς» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος, «καλό θα ήταν ο κ. Κουμουτσάκος να είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, δεδομένης μάλιστα της γνωστής και διαδεδομένης, κατά το παρελθόν, πρακτικής κομματικών επεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας στα εσωτερικά του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σύμφωνα με πηγές του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, στον νέο κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, που δεν πρόλαβε να ψηφισθεί στη Βουλή, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, προβλεπόταν η δυνατότητα συνταξιοδότησης πρέσβεων στα 67 αντί στα 65, όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο κ. Κατρούγκαλος, υπέγραψε όλες τις αιτήσεις που έφθασαν στο γραφείο του με ανάλογο αίτημα. Κατά το παρελθόν, κατέληξαν οι ίδιες πηγές, αυτό το προνόμιο το είχαν όσοι πρόσκειντο πολιτικά στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Το VAR επηρεάζει τον ρυθμό μας» • Tvkosmos

Ικανοποιημένος από τον βαθμό που πήρε ο Άρης στο Περιστέρι ήταν ο προπονητής των κίτρινων, Μίκαελ Ένινγκ, που μίλησε για το VAR και τις...

«Ο Ατρόμητος πρέπει να είναι ευχαριστημένος» • Tvkosmos

Από N. Σ. 22:15 - 08/12/2019 Τελευταία Ενημέρωση 22:30 - 08/12/2019 Στις ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίσει το...

«Κρίμα να χάνουμε βαθμούς ξανά στο 90΄» • Tvkosmos

Ο Απόστολος Βέλλιος μίλησε για την ισοπαλία του Ατρόμητου με τον Άρη (2-2) και τόνισε πως είναι κρίμα για την ομάδα του, να χάνει...

Ο Φετφατζίδης στο 94΄ κράτησε όρθιο τον Άρη 2-2 στο Περιστέρι • Tvkosmos

Ο Φετφατζίδης στο 94΄ κράτησε όρθιο τον Άρη 2-2 στο Περιστέρι • Tvkosmos Αρχικήtop4Ο Φετφατζίδης στο 94΄ κράτησε όρθιο τον Άρη 2-2 στο Περιστέρι Source link...

Έχασε ένα τσουβάλι γκολ ο Παναθηναϊκός στον Βόλο 1-1 • Tvkosmos

Μία ακόμη ευκαιρία να διπλασιάσει τις συνεχόμενες νίκες του στο πρωτάθλημα και να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα, έχασε ο Παναθηναϊκός στο Βόλο μένοντας στο...