Στο φουλ ανάβει τις μηχανές της Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα στηρίξουν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και θα φέρουν την χώρα σε κανονικότητα μια ώρα αρχύτερα.

Το κλειδί της επιτυχίας για την μετάβαση αυτή είναι ο σεβασμός και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από το σύνολο της Κυβέρνησης, μετά από τις πολύμηνες οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις λόγω της πανδημίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στο δόγμα «ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό χαμένα», σε μία ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εγρήγορσης.

Εξάλλου, η απόφαση του ιδίου να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό καταδεικνύει εκτός των άλλων την βούληση του να παρακολουθεί διαρκώς τα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας στο εκάστοτε χαρτοφυλάκιο.

Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου στο πρωθυπουργικό γραφείο με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών λοκάρει διαρκώς τα τεκταινόμενα και βαθμολογεί τις επιδόσεις όλων των εμπλεκόμενων.

Ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη συνιστά μια από τις βασικές αρχές στην πολιτική φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα εσωτερικών αντιδικιών ανάμεσα σε υπουργούς, γεγονός που διαφυλάσσει την καλή εικόνα της Κυβέρνησης στα μάτια της κοινής γνώμης, αλλά και στους οπαδούς και ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης.

Source link