Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στις Φιλιππίνες όπου μόλις ένα 13 ετών κορίτσι ντύθηκε νύφη καθώς την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν 48χρονο. Ο γάμος της, είναι ένας από τους χιλιάδες γάμους ανηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mamasapano στην επαρχία Maguindanao στις 22 Οκτωβρίου. Μάλιστα, φωτογραφίες από τον γάμο, δείχνουν τον άντρα να αγκαλιάζει και να φιλά το νεαρό κορίτσι στο μάγουλο.

Η ανήλικη νύφη, της οποίας η Mirror επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει το όνομα, έγινε η πέμπτη σύζυγος του Abdulrzak Ampatuan. Ο γάμος κράτησε μια ολόκληρη μέρα και περιλάμβανε ισλαμικές θρησκευτικές τελετές.

Ο Abdulrzak δεν έδειχνε καθόλου τύψεις για το ότι παντρευόταν ένα παιδί. Αντιθέτως, όπως δήλωσε, «είναι χαρούμενος που τη βρήκε και που θα περάσει τη ζωή του μαζί με το κορίτσι, το οποίο θα φροντίζει τα παιδιά του».

Ο 48χρονος αγρότης μάλιστα σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά με τη σύζυγό του όταν αυτή γίνει 20 ετών. Ο γαμπρός πρόσθεσε επίσης, ότι θα τη στείλει στο σχολείο, ώστε να μπορεί να σπουδάσει, περιμένοντας να είναι έτοιμη να αποκτήσει παιδιά.

Σε ορισμένα μέρη των Φιλιππίνων, ειδικά στην περιοχή Mindanao όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Μουσουλμάνοι, επιτρέπεται σε μια ανήλικη να παντρευτεί, εφόσον έχει φτάσει στην εφηβεία και έχει ξεκινήσει να έχει περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, η χώρα έχει τον 12ο υψηλότερο αριθμό παιδικών νυφών στον κόσμο μέχρι στιγμής, ο οποίος φτάνει τις 726.000.

Η ομάδα εκστρατείας κατά των παιδικών γάμων, Girls Not Brides με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι οι παιδικοί γάμοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των κοριτσιών στην υγεία, την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες.

«Ο γάμος παιδιών είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρέπει να τερματίσουμε για να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Απομονωμένα και με περιορισμένη ελευθερία, τα παντρεμένα κορίτσια συχνά αισθάνονται αδύναμα. Στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους στην υγεία, την εκπαίδευση και την ασφάλεια. Οι παιδικές νύφες δεν είναι ούτε σωματικά ούτε συναισθηματικά έτοιμες να γίνουν σύζυγοι και μητέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Source link