Αρχική Ελλάδα Αναδιοργάνωση του δήμου Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο

Αναδιοργάνωση του δήμου Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για το Δήμο Κηφισιάς με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κανακάκης, που ηγείται του συνδυασμού «Συνεργασία».
Γιατρός στο επάγγελμα και με μακρά θητεία στα δημοτικά πράγματα, ο κ. Κανακάκης αναφέρει σε μήνυμά του: «Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Κηφισιάς μπορεί να διοικηθεί καλύτερα, εάν υπηρετήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», με πλήρη διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες και σεβασμό στη νομιμότητα, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο».
Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Κανακάκη:

 Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι η δημοτική κίνηση, η οποία γεννήθηκε μέσα από την αναγκαιότητα της ένωσης αυτοδιοικητικών δυνάμεων, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας και των κατοίκων της. Οι δημοτικές κινήσεις «Ανάσα», «αλλάΖΩ» και «Πολίτες» διαπιστώνουν ότι μας ενώνουν πολλά κοινά οράματα για την πόλη μας και συσπειρώνοται για την υλοποίησή τους.

Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Κηφισιάς μπορεί να διοικηθεί καλύτερα, εάν υπηρετήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», με πλήρη διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες και σεβασμό στη νομιμότητα, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Δίνουμε προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση και πλήρη ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών του Δήμου, για την αξιόπιστη και αποτελεσματική στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και βιώνουν την υποβάθμιση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ειδικά στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Στην περίληψη του προγράμματός μας, που κρατάτε στα χέρια σας, θα διαπιστώσετε πώς σκεπτόμαστε να λειτουργήσουμε το Δήμο, πώς βλέπουμε τη συμμετοχή μας σε κοινωνικές δράσεις και πώς θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους συμπολίτες μας, για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, τη συγκοινωνία και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις χρήσεις γης, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές παρεμβάσεις. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας σε δράσεις για την Πόλη μας, τους συμπολίτες μας, τα παιδιά μας αλλά και την τρίτη ηλικία. Η προσφορά και η αλληλεγγύη δίνουν νόημα και αξία στη ζωή μας. Εάν μας δώσετε τη δύναμη, θα κατευθύνουμε τους μειωμένους κατά 65% δημοτικούς πόρους σε έργα αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και όχι σε έργα βιτρίνας. Επίσης, θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση πρόσθετων πόρων μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργασιών με άλλους Δήμους της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και για την επανάκτηση των πόρων που χάθηκαν λόγω μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο και έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι όλοι και όλες τους άτομα ευαισθητοποιημένα στα προβλήματα της Πόλης μας, με παρουσία στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στον κοινό μας αγώνα.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες που αναζητούν μία πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, θα εμπιστευθούν την τύχη του Δήμου μας στον ενωτικό συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», για ένα καλύτερο αύριο στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη. Προσωπικά, σας διαβεβαιώνω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση των στόχων μας και θα είμαι πάντα διαθέσιμος να ακούω τα προβλήματα των συμπολιτών μου και να δίνω λύσεις.

Βιογραφικό του Παναγιώτη Κανακάκη

Ο Παναγιώτης Κανακάκης γεννήθηκε στη Νέα Κηφισιά το 1958. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Κηφισιά και συνέχισε τις σπουδές του στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς. Το 1977 αναχωρεί για την Ιταλία όπου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του GAGLIARI. Κάνει το διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή της Ρώμης. Αποκτά την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος για όλη την Ευρώπη από την Ιατρική Σxολή της BOLOGNA.

Συνεργάσθηκε με το Instituto de Genetika και πήρε μέρος σε πολλές εργασίες, κυρίως με αντικείμενο τη μεσογειακή αναιμία, τον Favismo, τον εχινόκοκκο και τον σακχαρώδη διαβήτη. Από τον πρώτο χρόνο της διαμονής του στην Ιταλία οργανώθηκε στον Ελληνικό Φοιτητικό Σύλλογο και απέδειξε μεγάλη δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα για την επιτυχή κατάληξη των αιτημάτων των Ελλήνων φοιτητών κυρίως της Ιατρικής Σχολής.

Το 1981 γίνεται ενεργό μέλος της Democrazia Proletaria (κόμμα της Ιταλίας) και της οικολογικής οργάνωσης Verdi Arcobaleno. Το 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα και υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην ακριτική Καστοριά. Το 1991 και για δυο χρόνια εξασκεί την Ιατρική στη πατρίδα καταγωγής του, στη Μάνη. Στο τέλος του 1993 έρχεται στην Αθήνα και εργάζεται στο Νοσοκομείο ΄΄Αγία Όλγα΄΄. Τώρα εξασκεί, στην περιοχή της Κηφισιάς, την Ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της εταιρείας γενικής ιατρικής, της εταιρίας παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη. Από το 1995 μέχρι και σήμερα προσφέρει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες στα πολυιατρεία και τα δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς. Είναι ο δευτερότοκος γιος του αείμνηστου τέως Δημάρχου Κηφισιάς ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ. Το 1994 θέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά και εκλέγεται. Στις δημοτικές εκλογές του 1998 δεν λαμβάνει μέρος. Το 2002 θέτει και πάλι υποψηφιότητα και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Έχει διατελέσει μέλος σε πολλά νομικά πρόσωπα του δήμου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι εκλεγμένος γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.

Source link

Ροή Ειδήσεων

«Παραλίγο να έχουμε νέα Ίμια στο Αιγαίο»

Στη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο,  στη γαλάζια πατρίδα στη στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν...

Ξεκινούν νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ – Οι δικαιούχοι

Ξεκινούν νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ – Οι δικαιούχοι ΑρχικήΕλλάδαΞεκινούν νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ – Οι δικαιούχοι Source link...

8χρονος αυτοκτόνησε γιατί τον έδερναν οι δυνάστες γονείς του

8χρονος αυτοκτόνησε γιατί τον έδερναν οι δυνάστες γονείς του ΑρχικήΔιεθνή8χρονος αυτοκτόνησε γιατί τον έδερναν οι δυνάστες γονείς του Source link

Με την Ρωσία η Ελλάδα • Tvkosmos

Στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, προκρίθηκε η εθνική ομάδα μετά τη νίκη της Ρουμανίας επί της Πορτογαλίας με 3-1. Το...

Πολιτική ελευθερία και παγκόσμιος ολοκληρωτισμός

Γράφει ο δρ Δημήτρης Γκίκας Στην τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης», ο Προμηθέας, ως σύμβολο του ελευθερόφρονος πνεύματος, παρότι αλυσοδεμένος, δεν...