Αρχική Τοπικά Άμεσα δημοπρατεί η Περιφέρεια έργα 3,5 εκατ. € για την αποκατάσταση των...

Άμεσα δημοπρατεί η Περιφέρεια έργα 3,5 εκατ. € για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Στην άμεση καθαίρεση της γέφυρας του ποταμού Μάκαρη στο Χαράκι, λόγω του κινδύνου κατάρρευσης και του υπολοίπου τμήματος, στην αποκατάσταση των βλαβών στο οδικό δίκτυο του νησιού, καθώς και στην αποκατάσταση των καταστροφών από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Ρόδο στις 5 και στις 25 Νοεμβρίου 2019, προχωρά χωρίς καθυστέρηση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό, σε έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα, Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ, που συνήλθε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε πίστωση συνολικού ύψους 3,5 εκατ. €, για τα παραπάνω έργα, ενώ προέβη και στην έγκριση των όρων των σχετικών διαγωνισμών.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή, λόγω του κατεπείγοντος των θεμάτων, ενέκρινε τους όρους δύο διαγωνισμών με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση των έργων “Καθαίρεση της κατεστραμμένης γέφυρας Μάκαρη επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου”, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 € (με ΦΠΑ) και “Κατεπείγουσες Επεμβάσεις Αποκατάστασης Βλαβών στο Οδικό Δίκτυο Αρμοδιότητας ΠΝΑΙ στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Καμείρου και Ατταβύρου του Δήμου Ρόδου”, προϋπολογισμού 3.000.000,00 € (με ΦΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη γέφυρα του ποταμού Μάκαρη στο Χαράκι, τμήμα της οποίας κατέρρευσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 25ης Νοεμβρίου και αφού μέρες πριν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ είχε προβεί στο κλείσιμό της, για προληπτικούς λόγους, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης και του εναπομείναντος τμήματος αυτής.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού στην πόλη της Ρόδου που διέρχεται κάτω από το πρώτο (προς βορρά) άνοιγμα της γέφυρας και την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων, διότι η κατεστραμμένη γέφυρα λειτουργεί πλέον ως ανάχωμα στην υδραυλική ροή του ποταμού.

Εκτός αυτών, η άμεση καθαίρεση της γέφυρας θα επισπεύσει σημαντικά τον συνολικό χρόνο κατασκευής της νέας γέφυρας στη θέση της κατεστραμμένης.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο του νησιού, η έκταση των βλαβών σε τμήματα αυτού έχουν διαμορφώσει συνθήκες επισφαλούς διέλευσης και κυκλοφορίας και για τον λόγο αυτό απαιτούνται άμεσα χωματουργικές εργασίες για την αποκατάστασή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ροή Ειδήσεων

Νομοσχέδιο «εξπρές» στη Βουλή με κατεπείγουσες ρυθμίσεις

Διυπουργικό νομοσχέδιο με κατεπείγουσες διατάξεις κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή. Σχετικές Ειδήσεις Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις από όλα σχεδόν τα υπουργεία,...

Οι αριθμοί πίσω από το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός • Tvkosmos

Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να γυρίσει στις νίκες. Μπορεί να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, αλλά ο...

Πριν τα Χριστούγεννα οι συντάξεις και το Kοινωνικό Mέρισμα

Πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθούν οι συντάξεις,...

O Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε 28.000 προσλήψεις

Την πραγματοποίση 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο και 8.000 προσλήψεων από τους ΟΤΑ, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός...

Bιαστής έκαψε το 23χρονο θύμα του για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

Bιαστής έκαψε το 23χρονο θύμα του για να μην καταθέσει στο δικαστήριο ΑρχικήΔιεθνήBιαστής έκαψε το 23χρονο θύμα του για να μην καταθέσει στο δικαστήριο Source link...