Αρχική Οικονομία Αμερικανική απόβαση για τη βιομηχανική ναυαρχίδα του Γερμανού

Αμερικανική απόβαση για τη βιομηχανική ναυαρχίδα του Γερμανού

Σε έναν διεθνή επενδυτικό όμιλο με ισχυρούς εταιρικούς βραχίονες που δραστηριοποιούνται σε 10 χώρες έχει «πολιτογραφηθεί» ο όμιλος εταιρειών Olympia, που ίδρυσε ο Πάνος Γερμανός, με το ελληνικό group να πατάει πλέον και επισήμως πόδι στην αγορά της Αμερικής και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας.

Σχετικές Ειδήσεις

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Με όχημα τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., η SUNLIGHT έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην περαιτέρω επέκτασή της στις διεθνείς αγορές, αυτήν τη φορά στη στρατηγικής σημασίας αγορά των ΗΠΑ, καθιστώντας την ελληνική φίρμα ισχυρό παίκτη στον κλάδο βιομηχανικών μπαταριών.

Είναι τέτοια η σημασία της επιχειρηματικής απόβασης της SUNLIGHT στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού –ή για να είμαστε ακριβείς στην πλευρά της αμερικανικής πολιτείας που βρέχεται από τον βόρειο Ειρηνικό– που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρόμπυ Μπουρλάς, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ορόσημο στο πλάνο ανάπτυξης της SUNLIGHT τη συγκεκριμένη επένδυση. Όπως εξηγεί ο ίδιος, με την ίδρυση της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., η SUNLIGHT «στήνει» τη μεγαλύτερη μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας και αποκτά καίρια γεωγραφική θέση, σε μια αγορά στην οποία η ελληνική εταιρεία εξήγαγε τα προϊόντα της τα τελευταία έξι χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοικητικής ομάδας της βιομηχανικής ναυαρχίδας του ομίλου Olympia, η εν λόγω εγγύτητα θα επιτρέψει στη SUNLIGHT να προσφέρει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της στους καλύτερους δυνατούς χρόνους παράδοσης, ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές ανάγκες της αμερικανικής αγοράς. Σημειώνεται ότι η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία αποτελεί την αφετηρία για την υποστήριξη της οργανικής ανάπτυξης της SUNLIGHT, με την εταιρεία να εξετάζει παράλληλα και άλλες στρατηγικές, επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SUNLIGHT, Ρόμπυ Μπουρλάς

Κλειδί η νέα μονάδα συναρμολόγησης

Η νεοϊδρυθείσα SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. θα «τρέξει» με ένα αρχικό επενδυτικό μπάτζετ ύψους 6,5 εκατ. δολαρίων που θα αναλωθεί σε εξοπλισμό και υποδομές, έχοντας ως βασικό στόχο τη λειτουργία καινούργιας μονάδας συναρμολόγησης για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου. Με συνολική έκταση 9.700 τ.μ., η νέα μονάδα θα ξεπερνά σε μέγεθος την ήδη υπάρχουσα μονάδα συναρμολόγησης της SUNLIGHT στη Βερόνα της Ιταλίας, η οποία εξυπηρετεί την αγορά της Ευρώπης.

Η μονάδα συναρμολόγησης στην Αμερική, η έναρξη λειτουργίας της οποίας τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2020, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγική δυναμικότητα των μπαταριών έλξης κατά 200.000 στοιχεία ανά έτος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλύτερους χρόνους παράδοσης των προϊόντων στους διεθνείς συνεργάτες της SUNLIGHT σε όλη την αμερικανική ήπειρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας προγραμματίζει ειδική εκδήλωση καλωσορίζοντας τη διεθνή επένδυση, η οποία σχεδιάζεται να δημιουργήσει 46 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και σκοπεύει να την ενισχύσει με επιχορήγηση περί των 400.000 δολαρίων. Για την ιστορία να πούμε ότι η Βόρεια Καρολίνα αποτελεί την 5η μεγαλύτερη βιομηχανική οικονομία στις ΗΠΑ και διαθέτει εξαιρετικές μεταφορικές υποδομές.

Ο ιδρυτής του ομίλου Olympia, Πάνος Γερμανός

Διεθνής παίκτης

Η SUNLIGHT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς στην αγορά μπαταριών για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής χρήσης (EIVs), με μερίδιο που αγγίζει το 10% παγκοσμίως του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων. Ως μία εταιρεία με έντονη εξωστρέφεια, έχει ήδη εισέλθει επιτυχώς εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας κ.α., στις οποίες πλέον κατέχει ιδιαίτερα υψηλά μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο. Η εδραιωμένη ισχυρή θέση της SUNLIGHT στην ευρωπαϊκή αγορά της έδωσε τη δύναμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, με την επέκτασή της στην Αμερική μέσω της ίδρυσης της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc. Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η SUNLIGHT διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη την γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 

Source link

Ροή Ειδήσεων

Άνετα η ΑΕΚ 2-0 τον ΟΦΗ ξέφυγε 4 βαθμούς του ΠΑΟΚ • Tvkosmos

H ΑΕΚ νίκησε άνετα τον ΟΦΗ με 2-0 στο ΟΑΚΑ κι εκμεταλλεύτηκε το 0-0 του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ξεφεύγοντας στο +4 από τους...

Χαλαρά ο Ολυμπιακός 4-2 τον Άρη στο Χαριλάου • Tvkosmos

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Χαριλάου ξεπερνώντας εύκολα 4-2 το εμπόδιο του Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τρεις...