Αρχική Οικονομία Άλλο ένα ψέμα του Τσίπρα για τη ΔΕΗ επί Σαμαρά

Άλλο ένα ψέμα του Τσίπρα για τη ΔΕΗ επί Σαμαρά

Μέσα στον παροξυσμό του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε στη βουλή τα γνωστά του ψέματα.
Αυτή τη φορά μίλησε και για τη ΔΕΗ. Που την κατέστρεψε στην τετραετία της διακυβέρνησής του:
Από μια μεγάλη δημόσια επιχείρηση που έβγαζε 90 εκατομμύρια το χρόνο κέρδη, την άφησε ένα ερείπιο με 900 εκατομμύρια χρέος.
Κι εκεί που ο Σαμαράς του παρέδωσε τη ΔΕΗ με κεφαλαιοποίηση 3,5 δισεκατομμύρια, ο ίδιος την παραδίδει στον Κυριάκο με κεφαλαιοποίηση γύρω στα τριακόσια εκατομμύρια, δηλαδή 87% πιο κάτω!
Τι απάντησε λοιπόν, ο Τσίπρας; Ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αύξησε, λέει, τα τιμολόγια κατά 60% ! Ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο και διευκόλυνε τα φτωχά νοικοκυριά.
Είπε ψέματα. Πέρα για πέρα – άλλο ένα τερατώδες ψέμα του Τσίπρα!
Ποια είναι η αλήθεια:
Ή κυβέρνηση Σαμαρά ήταν που διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο στις αρχές του 2013, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όλες οι κοινωνικές κατηγορίες που είχαν πραγματικά ανάγκη. Αλλά η ΔΕΗ παρέμεινε κερδοφόρα για άλλα δύο χρόνια.
Τότε, αρχές του 2013, επιβλήθηκε μια ελάχιστη αύξηση τιμολογίων στα πολύ μεγάλα νοικοκυριά (της τάξης του 7-8%), ακριβώς για να απορροφηθεί το κόστος της διεύρυνσης των κοινωνικών τιμολογίων. Δηλαδή επιβαρύνθηκαν ελάχιστα οι «πλούσιοι» (αυτό που ο Τσίπρας κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι ΔΕΝ κάνει σήμερα – επίσης ψευδώς!). Κι ήταν τόσο μικρό το κόστος σε λίγους τότε, και μεγάλη η ωφέλεια σε πολλούς, που ουδείς διαμαρτυρήθηκε ουσιαστικά.
Η αλήθεια είναι ότι πραγματική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έγινε επί Σαμαρά, έγινε αντίθετα μείωση στα βιομηχανικά τιμολόγια το 2014, όταν η κυβέρνηση εκείνη πέτυχε τη μεγάλη μείωση τις τιμής του φυσικού αερίου από την Ρωσία.
Κι εκείνη η μείωση βοήθησε την ανταγωνιστικότητα!
Ο Τσίπρας είπε ψέματα για άλλη μια φορά. Κραυγαλέα ψέματα.
Και δεν του έτριψαν στη μούρη την αλήθεια. Για άλλη μια φορά.
Βέβαια «αποζημίωσε» κάπως ο Κυριάκος, λίγο αργότερα όταν σε μια αποστροφή της δευτερολογίας του, το χόντρυνε κάπως λέγοντας στον Τσίπρα και το Βαρουφάκη:
  • Από εσάς που τα κάνατε μαντάρα τι πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν δέχομαι συμβουλές διαπραγματευτικής τακτικής!
Και λίγα τους είπε…

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα • Tvkosmos

Από Δ. ΤΖ. 16:05 - 24/08/2019 Τελευταία Ενημέρωση 16:13 - 24/08/2019 Πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας. Σχετικές Ειδήσεις Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με...

Κι άλλες σκοτούρες • Tvkosmos

TOP SECRET Από A. A. 14:45 - 24/08/2019 Τελευταία Ενημέρωση 17:14 - 24/08/2019 Σχετικές Ειδήσεις Δεν φτάνει που έχει τα μεταγραφικά ζητήματα, δεν φτάνει που έχει ακούσει και...

Απάντηση Πέτσα στην ανάρτηση Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή: «Πάλι ψέματα;»

«Ο κ. Τσίπρας δεν “άκουσε τίποτα”, λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού...

Μεγάλη φωτιά στον Ριόλο Αχαΐας • Tvkosmos

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας. Σχετικές Ειδήσεις Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία...

Οι ανεξάρτητοι… εξαρτώμενοι του «καπετάν Νικόλα» Παππά • Tvkosmos

Σχετικές Ειδήσεις Το «μεγάλο κεφάλι» του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, «αριστερός» που μοίραζε λεφτά στις ΠΑΕ, είχε το θράσος να δηλώσει ότι οι ομάδες ήταν...