Η αιτία της πυρκαγιάς ενδέχεται να είναι ο εμπρησμός σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων

Από Λ.Κ.Κ.
17:18 – 27/07/2021
Τελευταία Ενημέρωση 19:15 – 27/07/2021

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης.

Πληροφορίες της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  αναφέρουν πως ι από το πύρινο μέτωπο παρουσιάζεται μια καλύτερη εικόνα καθώς δεν καταγράφεται ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες ανάμεσα σε σπίτια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA πρόκειται για εμπρησμό.

«Ο αδερφός μου άκουσε τέσσερα γκαζάκια. Την έχουν βάλει τη φωτιά» κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

«Ειδικός δεν είμαι για να πω αν μπορούν να δικαιολογηθούν οι εστίες. Από και πέρα, υπάρχουν πολλές απλωμένες εστίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες δεν είναι συνέχεια μιας φωτιάς στη δική μου λογική» υπογράμμισε  άλλος κάτοικος. «Δεν είναι δυνατόν στη λεωφόρο Διονύσου να έχει πάρει φωτιά και δεξιά και αριστερά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επίσης, ο  αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας, μίλησε στη κάμερα του MEGA και είπε: «Υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη από τα δέντρα, το χειμώνα. Είχαμε μια φωτιά με πολλαπλές εστίες που εγείρει υποψίες. Ο κ. Πατούλης κινητοποίησε όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Είχαμε κάποιες καταστροφές σε αγροικίες. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη καταγραφή. Θα ξεκινήσει σύντομα. Φαίνονται ότι υπάρχουν απώλειες από σπίτια που έχουν καεί. Δεν έχω ένδειξη για εγκλωβισμούς. Πλησιάζει η νύχτα, οι άνεμοι είναι ισχυροί, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε δυσμενή εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

 

Source link

?timestamp=899782">