Αύξηση στις τιμές των εμβολίων που θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνουν οι εταιρείες Pfizer και Moderna διότι θα πραγματοποιήσουν αλλαγές προσαρμοσμένες στη νέα μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Όπως ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, το εμβόλιο της Pfizer θα περάσει από τα 15,5 ευρώ στα 19,5 ευρώ και το εμβόλιο της Moderna από τα 19 ευρώ στα 21,5 ευρώ.

«Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά κατά ορθολογικό τρόπο, προφανώς να μην εξαπατηθούμε, αλλά να έχουμε πιο απαιτητικά συμβόλαια, με προϊόντα προσαρμοσμένα στις παραλλαγές. Πιθανώς ναι, θα είναι λίγο πιο ακριβά όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά για όλους τους αγοραστές», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο RFI.

Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμπληρώνει: «Τα προσαρμόζουν, αυτό απαιτείται από τα υπό διαπραγμάτευσίν συμβόλαια, στις παραλλαγές. Ζητείται επίσης το κύριο μέρος της παραγωγής, περίπου 300 συστατικών των εμβολίων, να παράγεται στο ευρωπαϊκό έδαφος».

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.

 

Source link