Συνεχίζει η τρομακτική έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία, η οποία καταγράφει την Τρίτη 33.400 νέα κρούσματα της νόσου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 523 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 288 σε κάποιο νοσοκομείο και 235 σε γηροκομεία της Γαλλίας. Από την αρχή της πανδημίας, η Γαλλία μετρά 35.544 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, ακόμη 1.194 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν νοσηλεία το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 148 διασωληνώθηκαν. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα ήταν 26.771.

Διάγγελμα Μακρόν και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σε αυτό το κλίμα, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα. Το διάγγελμα Μακρόν αναμένεται στις 20:20 της Τετάρτης.

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για «δύσκολες αποφάσεις» όσον αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την ανάσχεση του νέου κύματος της COVID-19, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν, ενόψει σύσκεψης της κυβέρνησης για να συζητηθεί η αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν τις επιλογές που έχουν για τη λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19, η οποία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Γαλλία, παρά την επιβολή κάποιων από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για τον προβληματισμό της γαλλικής κυβέρνησης.

Source link