Αρχική Ελλάδα 195 νέα φάρμακα στην αγορά με απόφαση Κικίλια

195 νέα φάρμακα στην αγορά με απόφαση Κικίλια

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εντάχθηκαν τη Δευτέρα, στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων, 195 συσκευασίες φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, πολλών εκ των οποίων η εξέταση εκκρεμούσε από το 2018. Τα περισσότερα από αυτά είναι γενόσημα που θα διακινούνται από τα φαρμακεία, ενώ στη λίστα μπαίνουν και αρκετά νέα καινοτόμα για σοβαρές παθήσεις.

Συγκεκριμένα από τα νέα σκευάσματα, 104 (53,33%) είναι γενόσημα, 36 (18,46%) βιοομοειδή, 36 (18,46%) πρωτότυπα, 8 (4,1%) υβριδικά, 6 (3,07%) καλώς καθιερωμένης χρήσης και 5 (2,56%) σταθεροί συνδυασμοί.

Τα φάρμακα αφορούν παθήσεις όπως, λευχαιμία, μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, σακχαρώδη διαβήτη, αναιμία, αρτηριακή πνευμονική υπέρταση, ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, άσθμα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, νόσο του Crohn, ενώ περιλαμβάνονται και φάρμακα αντιρετροϊκής θεραπείας και φάρμακα σπανίων παθήσεων.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλια είχε αναφερθεί στην έκδοση της νέας Θετικής Λίστας, στην οποία – κατά τον Υπουργό – έχουν ενταχθεί 145 νέα γενόσημα και βιο-ομοειδή φάρμακα, που «λίμναζαν για δύο χρόνια».

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας αναρτήθηκαν αποφάσεις για την «Ένταξη φαρμάκων στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων» και στη συνέχεια αναρτήθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία συντάσσεται ο πλήρης αναθεωρημένος Κατάλογος Αποζημιούμενων Φαρμάκων.

Στη νέα Θετική λίστα ενσωματώνονται αποφάσεις για την ένταξη φαρμάκων από τις 20 Μαρτίου αλλά και από τις 21 Μαΐου, καθώς και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τις θεραπείες της Ηπατίτιδας C, αλλά και φαρμάκων για το μεταστατικό μελάνωμα σε ασθενείς που φέρουν την BRAF V 600 μετάλλαξη.

Μεταξύ, άλλων στο νέο Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων έχουν ληφθεί υπόψη και οι αποφάσεις για την τιμολόγηση για λόγους δημόσιας υγείας φαρμακευτικού σκευάσματος με δραστική ουσία χλωροκίνη.

Τονίζεται ότι η επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που αναμένεται να προκληθεί από την ένταξη νέων φαρμάκων στη θετική λίστα με τα φάρμακα που αποζημιώνει θα αντισταθμιστεί από το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών (clawback).

Η Υπουργική Απόφαση έχει ισχύ από την Τετάρτη 27 Μαϊου, καταργώντας την προηγούμενη απόφαση της 24ης Ιανουαρίου.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Μαύρη επέτειος με σφραγίδα Γραμμένου (Βαγγέλη, για τους φίλους του…) • Tvkosmos

Μαύρη επέτειος με σφραγίδα Γραμμένου (Βαγγέλη, για τους φίλους του…) • Tvkosmos ΑρχικήΑθλητικάΜαύρη επέτειος με σφραγίδα Γραμμένου (Βαγγέλη, για τους φίλους του…) Source link

Ο Βόλος ανακοίνωσε τον 25χρονος Αναστάσιο Κρητικό • Tvkosmos

Παίκτης του Βόλου και επίσημα έγινε πλέον ο Αναστάσιος Κρητικός. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός που έπαιζε πέρσι στη Δόξα Δράμας, υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιό του...

Άθλιοι!!! (Μέχρι τέλους…)

Διαβάστε στην Άποψη: Τα ΣΥΡΙΖΑϊκά φερέφωνα, για αντίβαρο στις καταγγελίες Μιωνή, Καλογρίτσα κ.λπ., «εφηύραν» ποσόν 2,6 εκατ. ευρώ του 2006 ως μίζα για προεκλογική...

Ακόμα μία ημέρα προκλήσεων από την τουρκική πολεμική αεροπορία

Ακόμα μία ημέρα προκλήσεων από την τουρκική πολεμική αεροπορία ΑρχικήΕλλάδαΑκόμα μία ημέρα προκλήσεων από την τουρκική πολεμική αεροπορία Source link

Ο Ουζουνίδης πήρε και τον Κλωναρίδη στον ΑΠΟΕΛ • Tvkosmos

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης αποτελεί το τρίτο θερινό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ από την Super League μετά τους Τσιλιγγίρη και Αποστολάκη, ενώ επέστρεψε και ο Ζαχίντ...