Αρχική Οικονομία 190 επενδυτικές προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά • Tvkosmos

190 επενδυτικές προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά • Tvkosmos

Περίπου 190 επενδυτικές προτάσεις για την ανάπτυξη υβριδικών σταθμών στα νησιά θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σχετικές Ειδήσεις

Παράλληλα, για τα μικρά νησιά που δεν πρόκειται να διασυνδεθούν, στόχος είναι να αναπτυχθούν υβριδικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δηλαδή, που θα συνδυάζονται με συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν δύο υβριδικοί σταθμοί, στην Ικαρία και στην Τήλο.

Σε ομιλία της στο 24ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019», η κ. Σδούκου επισήμανε πως «στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Ενέργειας), περιλαμβάνεται η αφαίρεση της υποχρέωσης αναφοράς στις άδειες παραγωγής για υβριδικούς σταθμούς που εκδίδει η ΡΑΕ, των τιμών αποζημίωσης των σταθμών αυτών. Με αυτή την ρύθμιση, 180-190 επενδυτικές προτάσεις για ανάπτυξη υβριδικών σταθμών στα νησιά, επιτέλους ξεκολλάνε».

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, στόχος του υπουργείου Ενέργειας είναι να θέσει στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση το καθεστώς στήριξης των σταθμών αυτών. «Καθεστώς που στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί ώστε να πάρει την έγκριση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού για να προχωρήσουν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των υβριδικών σταθμών» είπε η κ. Σδούκου.

«Στόχος μας, δεν είναι μόνο η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους η οποία θα ωφελήσει τα ελληνικά νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία. Αλλά και κάθε νησί του Αιγαίου να αναπτυχθεί ενεργειακά και η λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων πετρελαίου να μειωθεί σημαντικά» ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας.

Για την ηλεκτροκίνηση, η γενική γραμματέας ανέφερε ότι εκτός των φορολογικών κινήτρων έχει ξεκινήσει η επεξεργασία ενός πακέτου μέτρων και κινήτρων, βασισμένο σε πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού.

Όπως είπε η κ. Σδούκου, ο ρόλος των δικτύων στο νέο αυτό τοπίο είναι πλέον πρωταγωνιστικός και οι διαχειριστές των δικτύων διανομής είναι οι βασικοί συντελεστές για τη μετάβαση στα εξελιγμένα συστήματα του μέλλοντος, στη δημιουργία έξυπνων υποδομών, έξυπνων πόλεων και νησιών.

«Οι έξυπνες λύσεις, σε πόλεις και νησιά, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν το λογαριασμό του ηλεκτρισμού, να μειώσουν το κυκλοφοριακό, να προστατέψουν το περιβάλλον, να προσελκύσουν ταλέντο και να παρέχουν στους πολίτες τους καλύτερες υπηρεσίες και αναβαθμισμένη ιατρική περίθαλψη, ασφάλεια και εκπαίδευση. Μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μπορούν να μας δώσουν καλύτερη διακυβέρνηση εν συνόλω» πρόσθεσε η κ. Σδούκου.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Απίστευτη ομολογία διαπλοκής από τον Βούτση για τους ΑΝ.ΕΛ.

Ούτε αυτό το γνώριζε ο Τσίπρας; Από A. A. 18:25 - 01/07/2020 Τελευταία Ενημέρωση 22:37 - 01/07/2020 Πολλά και διάφορα είπε στη σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό...

Νέο μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16

Νέο μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 ΑρχικήΕλλάδαΝέο μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 Source link

Κατασχέθηκαν 14 τόνοι ναρκωτικών χαπιών του ISIS – Έτοιμοι να τα ρίξουν στην Ευρώπη

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 14 τόνοι ναρκωτικών χαπιών του ISIS – Έτοιμοι να τα ρίξουν στην Ευρώπη ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Κατασχέθηκαν 14 τόνοι ναρκωτικών χαπιών του ISIS – Έτοιμοι...

«Έφαγε» στην στροφή τον Ομπράντοβιτς ο Σάρας! • Tvkosmos

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς φαινόταν ως το αδιαφιλονίξητο φαβορί για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, όμως όλα δείχνουν ότι την θέση θα πάρει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μάλιστα,...