Αρχική Οικονομία 190 επενδυτικές προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά • Tvkosmos

190 επενδυτικές προτάσεις για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά • Tvkosmos

Περίπου 190 επενδυτικές προτάσεις για την ανάπτυξη υβριδικών σταθμών στα νησιά θα δρομολογηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σχετικές Ειδήσεις

Παράλληλα, για τα μικρά νησιά που δεν πρόκειται να διασυνδεθούν, στόχος είναι να αναπτυχθούν υβριδικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δηλαδή, που θα συνδυάζονται με συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν δύο υβριδικοί σταθμοί, στην Ικαρία και στην Τήλο.

Σε ομιλία της στο 24ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019», η κ. Σδούκου επισήμανε πως «στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο (σ.σ. του υπουργείου Ενέργειας), περιλαμβάνεται η αφαίρεση της υποχρέωσης αναφοράς στις άδειες παραγωγής για υβριδικούς σταθμούς που εκδίδει η ΡΑΕ, των τιμών αποζημίωσης των σταθμών αυτών. Με αυτή την ρύθμιση, 180-190 επενδυτικές προτάσεις για ανάπτυξη υβριδικών σταθμών στα νησιά, επιτέλους ξεκολλάνε».

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου, στόχος του υπουργείου Ενέργειας είναι να θέσει στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση το καθεστώς στήριξης των σταθμών αυτών. «Καθεστώς που στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί ώστε να πάρει την έγκριση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού για να προχωρήσουν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των υβριδικών σταθμών» είπε η κ. Σδούκου.

«Στόχος μας, δεν είναι μόνο η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους η οποία θα ωφελήσει τα ελληνικά νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία. Αλλά και κάθε νησί του Αιγαίου να αναπτυχθεί ενεργειακά και η λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων πετρελαίου να μειωθεί σημαντικά» ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας.

Για την ηλεκτροκίνηση, η γενική γραμματέας ανέφερε ότι εκτός των φορολογικών κινήτρων έχει ξεκινήσει η επεξεργασία ενός πακέτου μέτρων και κινήτρων, βασισμένο σε πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού.

Όπως είπε η κ. Σδούκου, ο ρόλος των δικτύων στο νέο αυτό τοπίο είναι πλέον πρωταγωνιστικός και οι διαχειριστές των δικτύων διανομής είναι οι βασικοί συντελεστές για τη μετάβαση στα εξελιγμένα συστήματα του μέλλοντος, στη δημιουργία έξυπνων υποδομών, έξυπνων πόλεων και νησιών.

«Οι έξυπνες λύσεις, σε πόλεις και νησιά, έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν το λογαριασμό του ηλεκτρισμού, να μειώσουν το κυκλοφοριακό, να προστατέψουν το περιβάλλον, να προσελκύσουν ταλέντο και να παρέχουν στους πολίτες τους καλύτερες υπηρεσίες και αναβαθμισμένη ιατρική περίθαλψη, ασφάλεια και εκπαίδευση. Μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μπορούν να μας δώσουν καλύτερη διακυβέρνηση εν συνόλω» πρόσθεσε η κ. Σδούκου.

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τηλέμαχος Καμπούρης: «Ναρκοθετημένο πεδίο, τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου».

Γκρίζα ζώνη η οικονομική κατάσταση. Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών- Προσόδων και Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης, γιατί η...

Ιατρίδη: «Οι Δωδεκανήσιοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά, μπορούν να ψηφίσουν για την πατρίδα τους»

Μίκα Ιατρίδη: «Οι Δωδεκανήσιοι διαπρέπουν στο εξωτερικό. Διατηρούν το έθνος μας ζωντανό σε όλο τον κόσμο και, για πρώτη φορά, μπορούν να ψηφίσουν για...

«Μου στερεί χρόνια απ’ την ζωή μου ο Ολυμπιακός, αλλά τον αγαπώ»! • Tvkosmos

Μαρτίνς: «Μου στερεί χρόνια απ’ την ζωή μου ο Ολυμπιακός, αλλά τον αγαπώ»! • Tvkosmos Αρχικήtop6Μαρτίνς: «Μου στερεί χρόνια απ’ την ζωή μου ο Ολυμπιακός,...

Θεσσαλονίκη:Τα… άκουσαν Νοτοπούλου και Παππάς

Εντάσεις προκάλεσε η παρουσία της Κατερίνας Νοτοπούλου στο...

Η Ρόδος δημοφιλής προορισμός για τους Πολωνούς και το 2020

Στοχευμένη η παρουσίαση του νησιού από τον Δήμο Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση “5η Grecka Panorama” στην Πολωνία Εξαιρετική η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού...