Αρχική Πολιτική 100 ημέρες μπροστά… - lastpoint.gr

100 ημέρες μπροστά… – lastpoint.gr

Γράφει ο Δημήτριος Λ. & Π. Λαμπράκης, Δικηγόρος

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι αρκετά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πλέον αρχίζει να φαίνεται η αρχή του «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Χαμηλώνοντας ολοένα και περισσότερο την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης η Κυβέρνηση και μέσα από ένα εκρηκτικό, για την ώρα, μείγμα τεχνοκρατών και πολιτικών προσώπων, απαιτεί σημεία συνεννόησης με την σκεπτόμενη αντιπολίτευση, ενώ ψάχνει να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς ακόμη και δικαιολογημένα όντας στην αρχή, να το έχει πετύχει απόλυτα.

Βεβαίως, για να «πάνε καλύτερα τα πράγματα» βρέθηκε και το πρόσφορο έδαφος που προέκυψε από τις αιματηρές θυσίες απάντων σχεδόν των Ελλήνων την τελευταία επταετία και φαντάζει «πολύ» σε όλους μας και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, και οι 120 δόσεις και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας και ο ούριος επενδυτικός άνεμος κλπ., πλην όμως περιμένουμε μέχρι τέλος του έτους ακόμη περισσότερα μέσα από το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νόμο, οι οποίοι νόμοι, θα πρέπει να έχουν «άρωμα δικαίου» ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της όμορφης χώρας μας.

Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές οφείλουν (μετά και την απόφαση του ΣτΕ) και σε κάθε περίπτωση από το 2020 να είναι συντελεστές ευημερίας της Ελληνικής οικονομίας και να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τα κόκκινα δάνεια, άνευ ουδεμίας άδικης επιβάρυνσης του κάθε ανυπαίτιου πολίτη, οφείλει η Κυβέρνηση να τα καταστήσει ακίνδυνα για την οικονομία και για τις τράπεζες και με τον πολυαναμενόμενο ΗΡΑΚΛΗ να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Βαριά μας βιομηχανία ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Ελληνικό κοφτερό μυαλό.

Όλα δε αυτά χωρούν μόνον σε ένα κράτος Δικαίου όπου η ψήφιση των νέων τροποποιημένων κωδίκων ΠΚ και ΚΠοινΔικ -με αναλογικότερες του εγκλήματος ποινές και σεβασμό στον διάδικο- θα τονώσει περισσότερο ακόμη το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, που νυχθημερόν προσπαθούν να καλλιεργούν η ΕΛ.ΑΣ, το ΠΥΣ, το Λιμενικό Σώμα και βεβαίως θα επουλώσει γοργά τις πληγές της Δικαιοσύνης που οι Έλληνες Δικαστές με τιμιότητα και απερίσπαστα υπηρετούν.

Στον αγώνα για την Ελλάδα, κ. Μητσοτάκη, κανένας δεν περισσεύει και ας έχετε το νου σας -ιδιαίτερα- στη νεολαία που απαιτεί ίσες ευκαιρίες τόσο στην εργασία όσο και στην πολιτική ζωή.

Οι πρώτες 100 μέρες μετρούν για την Ελλάδα καλύτερα, 100 βήματα μπροστά.

Πηγή: Lykavitos

Source link

Ροή Ειδήσεων

Τέλος ο Γκαγιέγκο από το Βόλο • Tvkosmos

Γκαγιέκο ήταν στον Βόλο και…πάει! Σχετικές Ειδήσεις Μετά από μόλις 10 ματς  στην τεχνική ηγεσία του Βόλου και απολογισμό 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5...

Πυρά Χαρίτση σε ΝΔ για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

«Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ελληνική κοινωνία», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πυρά με στόχο την κυβέρνηση εξαπέλυσε...

«Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία επιδημία»

ΠΟΥ: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία επιδημία» ΑρχικήΔιεθνήΠΟΥ: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει μία επιδημία» Source link

Επανεμφάνιση…Γ Σαββίδη και στήριξη στον Φερέιρα • Tvkosmos

Πέρασαν περίπου 48 ώρες για να κάνει την επανεμφάνισή του στα social media ο Γιώργος Σαββίδης. Σχετικές Ειδήσεις Το μέλος του Δ.Σ του ΠΑΟΚ  έστειλε...