Το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

  • 4/22/2013 5:47:00 PM
Το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η Επιτροπή Παιδείας  του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συζήτηση την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΑΚΤΑΙΟΝ» με θέμα :

«Το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παύλος Χαραμής, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ και ΤΕΚΝΗΡΙΩΣΗΣ της ΟΛΜΕ.
Στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας το λύκειο είναι απλώς το αναγκαίο κακό, το μέσον, για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, επιτείνει την υποβάθμιση του λυκείου.
Η  Τεχνική  Εκπαίδευση,  απολύτως  υποβαθμισμένη, δε  δίνει  κι  αυτή επαγγελματική διέξοδο στους νέους ανθρώπους.
Η κατάσταση επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια με την εφαρμογή των Μνημονιακών Πολιτικών που έχουν επιβάλλει οι Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.
Οι πρόσφατες εξαγγελίες για δημιουργία του «Νέου Λυκείου» και του «Τεχνολογικού Λυκείου» είναι απλώς «στάχτη στα μάτια». Η πολιτικές βίαιων καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, μείωσης οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, αύξησης αριθμού μαθητών ανά σχολικό τμήμα, απολύσεων εκπαιδευτικών, αποδεικνύουν τους πραγματικούς στόχους των κυβερνώντων που είναι η συρρίκνωση μέχρι μηδενισμού των δαπανών για τα βασικά κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας.
Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στις ασκούμενες στον χώρο της παιδεία πολιτικές, πρέπει να γνωρίζουμε την υφιστάμενη κατάσταση και τις αιτίες και να συζητήσουμε τις προοπτικές.
Στο  πλαίσιο  αυτό  ο  ΣΥΡΙΖΑ, όπως  οφείλει,  είναι  σε  συνεχή  ανοικτό διάλογο με την κοινωνία,   προκειμένου να διασαφηνιστούν και να βελτιωθούν οι θέσεις μας και στον κρίσιμο για την πορεία της χώρας τομέα της παιδείας.


Το διαβάσαμε στο:

Μοιραστείτε το νέο

comments powered by Disqus